středa 23. května 2018

Bez, máta a třešně

Všechno to hrozně letí a to letní počasí místo jara urychlilo i přírodu. Takže jsem musela zamakat, aby mi něco neuteklo.
 Bez a třešně pro mě byli vždy znamením června, ale ejhle letos je to vše v květnu. 


Takže jsem se zásobila cukrem a kyselinou citronovou a vrhla se na bezovku (recept zde). 
A protože jsem musela zlikvidovat i kus záhonu s mátou máme i mátovku (recept zde) :)


No a výsledek- cca 6 litrů mátového a 8 litrů bezového sirupu. 

Také nás soused pozval na třešně, takže vylezl vrchní sběrač na strom a máme v lednici plnou mísu těchto červených dobrot. Škoda, že sezona třešní je tak krátká.

A co s nimi?

Začala jsem bublaninou (s peckami, protože jsem zapomněla, že jsem loni koupila odpeckovávač :) )

Dnes jsem odpeckovávač vytáhla, mimochodem super věc na zabavení dítěte :), takže pokračujeme bez pecek.


A pokračujeme zmrzlinou.

Recept- 200 g třešní (bez pecek), 2 lžičky třtinového cukru, 2 lžíce bílého jogurtu nebo zakysané smetany, popř. trochu limetkové šťávy
Vše rozmixovat, nalít do tvořítek na nanuky a nechat zmrazit.
Z tohoto množství je cca 300 ml tekutiny, což nám dalo na 3 nanuky. 

Zítra upečeme naši oblíbenou tvarohovou bábovku samozřejmě s třešněmi (místo kakaa) a o víkendu plánuji francouzskou bublaninu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Díky, že čtete můj blog :) Terka