středa 31. ledna 2018

Mleté krůtí koule


500 g mletého krůtího masa, 1 vejce, 50 g na jemno nakrájené slaniny, 1 rozdrcený stroužek česneku, provensálské koření, sůl, pepř, na zahuštění strouhanka nebo v mléce namočený toustový chléb, (možno ještě přidat 50 g nastrouhaného eidamu nebo goudy)


Postup je zcela jednoduchý a rychlý.
Vše smícháme dohromady, ze směsi vytvoříme koule nebo šišky, ty dáme do zapékací mísy, podlijeme vodou a pečeme.
180 stupňů- 20 minut přikryté (pokličkou nebo alobalem) a pak odkryjeme a dopečeme 15 minut 

Podávat doporučuji s rozšťouchaným bramborem nebo kaší.

Pokud chcete toto jídlo uvařit o víkendu pro rodinu, doporučuji zdvojit množství surovin, toto dá tak na 3 holčičí porce.

Recept jsem našla na mimibazaru a trochu upravila.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Díky, že čtete můj blog :) Terka