sobota 8. října 2016

Krkovice s fazolovou omáčkou

Náš dnešní, nečekaně dobrý, oběd.


6 plátků krkovice, česnekové grilovací koření (nebo co máte rádi), sůl, pepř, olej,1 cibule, 2 stroužky česneku, 1 plechovka fazolí v tomatě, vývar nebo bujon

Maso okořeníme, osolíme a opepříme a zprudka osmahneme na oleji. Vyjmeme ho z hrnce a na výpeku z trochou oleje orestujeme nakrájenou cibuli a česnek. Do hrnce s cibulí vrátíme maso i se šťávou, podlijeme vývarem nebo ve vodě rozpuštěným bujonem a vaříme dokud maso nezměkne. Poté přidáme celou plechovku fazolí, necháme krátce projít varem a hotovo.
Pokud je omáčka moc řídká, zahustíme jíškou.

Podáváme s rýží nebo bramborem.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Díky, že čtete můj blog :) Terka