pondělí 29. srpna 2016

Domácí rajčatový protlak

Kupa práce a nádobí = 4 malé skleničky protlaku = už nikdy více (možná když seženu nějaký pasírovač, tak si to rozmyslím:).


Ale pokud to přeci jen chcete zkusit, protože nevíte co s rajčaty, tady je postup.

Zralá a zdravá rajčata nakrájíme na kostičky (i se slupkou) a dáme dusit do velkého hrnce.
Když jsou rajčata rozvařená, necháme je trochu vychladnout a potom propasírujeme přes kovový cedník (což bylo to nejhorší), aby jsme se zbavili slupek a zrníček.
Propasírovanou hmotu vaříme a mícháme, dokud nezhoustne.
Ještě horké plníme do sklenic a pokud chceme protlak skladovat delší dobu, je dobré ještě sterilizovat.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Díky, že čtete můj blog :) Terka