úterý 8. prosince 2015

Vepřové se zelím z jednoho hrnce

Po měrně rychlý a jednoduchý recept, který stojí za to :)

Vepřová kotleta pečená na červeném zelí s bramborovými noky

Recept jsem našla na stránkách Kluků v akci a trochu poupravila, podle množství surovin v lednici.

potřebujeme- 400g vepřové kotlety, sůl, pepř, 1 cibule (měla jsem červenou), 1 pytlík kyselého zelí (měla jsem červené), 100g slaniny, olej, mletá sladká paprika, bujon


Kotlety po okrajích nařízneme, osolíme, mírně opepříme a opečeme zprudka na oleji z obou stran v kastrolu (bez prstových úchytů, nádobu budeme dávat do trouby). Maso vyjmeme, do výpeku přidáme kostičky špeku, vypečeme, poté vložíme a osmahneme cibuli dosklovata, zaprášíme paprikou, osmahneme a podlijeme vývarem, vložíme polovinu zelí, na ni vyskládáme maso, pokryjeme zbylým zelím a dáme péct při 170 °C na půl hodiny.

A bez mučení se přiznám, že bramborové noky dělám z těsta z pytlíku. A na ty potřebujete druhý hrnec :)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Díky, že čtete můj blog :) Terka